Proeve van bekwaamheid


56 badkamers in een verzorgingshuis vervangen brengt specifieke voorwaarden met zich mee. Bij alles wat we doen staat de zorg van de bewoners voorop. Dat vraagt om heldere en tijdige communicatie tussen de medewerkers van Sint Jozef en ons. Op die wijze communiceren is standaard voor Van den Heuvel Bouwbedrijf, maar voor Sint Jozef leggen we de lat nog een treetje hoger. Lees verder!

Elke werkdag om 07.15 uur bespreken we met de zorgmedewerkers waar we rekening mee moeten houden. Dat vraagt om de nodige flexibiliteit van onze kant. We maken duidelijke afspraken over onze exacte werktijdstippen. Medewerkers en bewoners moeten weten wanneer wij aan de slag gaan en in welke kamers. Elke ochtend worden er voorbereidingen getroffen zodat wij kunnen werken en in de avond wordt weer alles in orde gemaakt voor de bewoner om er te kunnen verblijven en slapen, totdat wij in de betreffende ruimte klaar zijn.

Om verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen hangt er op elke deur waar gewerkt wordt een aankonding met daarop "bouw" zodat iedereen weet dat we op die kamer aan het werk zijn. Wat wij zelf vooral niet mogen vergeten is de kamer af te sluiten als we er even niet zijn. Een bewoner mag tijdens de werkzaamheden niet naar binnen kunnen. Kortom, ons werk in Sint Jozef is een mooi voorbeeld van hoe onderscheidend wij als bouwbedrijf zijn. Zorgvuldig en concreet in de communicatie, zodat we bewoners en medewerkers een zo ‘normaal’ mogelijk verloop van de dag kunnen garanderen.

De badkamers van Sint Jozef wonen en zorg


Soms werk je aan een opdracht die technisch complex is. Soms is vooral de planning een uitdaging. Een andere keer zijn het de bijzondere materialen of ideeën van de architect die een opdracht bijzonder maken. En nu renoveer je 56 badkamers in een verzorgingshuis. In Sint Jozef Wonen en Zorg in Meijel wonen veelal dementerende mensen. Daar kun je niet zomaar aan de slag gaan. Nog los van de geluidsoverlast, kan elke kleine of grote verandering impact hebben op de bewoners. Dit is precies de reden waarom goede communicatie extra van belang is bij dit project.

Meer nieuws