Renovatie villa Eindhoven


Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf zijn we gek op renoveren. We zijn er ook goed in, dus dat scheelt :). Een mooi voorbeeld is deze villa in Eindhoven. De woning is inmiddels gestukadoord en we hebben grote sparingen gemaakt voor extra ramen. Verder is de villa voorzien van een uitbouw op de eerste verdieping met een hoekraam zonder kozijn, zodat niets het uitzicht hier belemmert. Binnenkort vinken we de werklijst verder af en is de oplevering in zicht.

De magie van renoveren


Villa’s renoveren; we krijgen er geen genoeg van. Neem bijvoorbeeld de woning aan de Johan de Wittlaan in Eindhoven ontworpen door Faam Architects. De potentie van deze woning is gigantisch, maar komt er in de bestaande toestand niet echt uit (en echt duurzaam is zo’n verouderde, vrijstaande woning meestal niet). 

Duurzaamheid aanpakken

De woning is inmiddels tot op het casco gesloopt en wordt nu in een moderne stijl opnieuw opgebouwd. Laat dat maar aan Van den Heuvel Bouwbedrijf over. Als toch alles opnieuw wordt opgebouwd is dat meteen een goed moment om ook de duurzaamheid grondig aan te pakken. 

Doe het en doe het goed


Zo wordt de woning bijvoorbeeld voorzien van een warmtepompinstallatie en vervangen we alle kozijnen. De daken worden vernieuwd en de gehele gevel pakken we in met gevelisolatie in verschillende diktes van 6 cm, 12 cm tot maar liefst 30 cm. Op de plek van de keuken en de overkapping komen 4 verdiepingshoge puien. 

Buiten leven

Aan de voorzijde van de woning creëren we een ruime carport, terwijl de achterzijde voorzien is van een grote overkapping met een elektrisch bedienbaar louvredak (lamellendak). Hier is het heerlijk zitten bij de prachtige buitenkachel. En last but not least, in de tuin realiseren we een modern tuinhuis dat we bekleden met fraai zwart hout. 

Meer nieuws