De zwarte diamant

We hebben het bouwproces van 'de zwarte diamant’ uitvoerig gedeeld.
Alleen die laatste stap nog niet; de opgeleverde villa in optima forma, van binnen en van buiten.
En met het zonnetje schitterend aan de hemel, blijkt eens te meer dat de koosnaam zwarte diamant de lading fantastisch dekt.
Wat ’n juweel van een woning!

Bekijk het hele project

Van start tot oplevering

Trots op! De parel van ‘de zwarte diamant’ kan bijna gevuld worden met water. Dat betekent dat de villa bijna klaar is voor oplevering. Het tweede hoogtepunt!
Speciaal voor Sinterklaas hebben we de diamant ingepakt. Nu de buitenwanden zijn geplaatst maakt de zwarte diamant zijn bijnaam meer dan waar. Wat een plaatje. Het zonlicht op de ramen en op de zonnepanelen op het dak zorgen voor nog meer schittering. Binnenkort leveren we de villa op. Dan pakken we hem net zo feestelijk weer uit.
De ‘zwarte diamant’ krijgt steeds meer vorm. De staalconstructie was al geplaatst. Hierin is de balklaag aangebracht. De foto laat zien hoe gaaf dit eruitziet. De volgende stap is het ‘dichtmaken’ van de villa.
De zwarte diamant krijgt vorm. Het zwembad hebben we even tijdelijk bedekt. De begane grondvloer is gestort en de eerste palen van de staalcontructie zijn geplaatst.
Nog steeds benieuwd naar het zwembad? De kelderwanden zijn geplaatst en de vorm van het zwembad is zichtbaar. Nog wel, maar niet lang meer, want we vervolgen de bouw met de begane grondvloer en de stalen contructie van de villa.
De vloer van de kelder is bijna klaar om gestort te worden. De volgende stap zijn de kelderwanden. De vorm van het huis wordt al zichtbaar. Benieuwd naar het zwembad?
Na het graven gaan we verder met de voorbereidingen voor de kelder. Met de total station worden alle maatvoeringstaken tot op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd. Hier wordt de keldervloer uitgezet. De villa wordt voorzien van een inpandig zwembad in de kelder met ruimte voor een jacuzzi.

De bouw van de villa is gestart!

De start van een bouwtraject bereiden we altijd goed voor. Een goed begin is het halve werk. Deze villa wordt geheel gebouwd volgens de houtskeletmethode. Hier boren we de funderingspalen.

Meer nieuws