Bouw villa centrum Den Bosch


Wat de buitenkant belooft, maakt de binnenkant waar. De parel van Den Bosch – we hebben het al vaker gehad over deze prachtige villa – heeft een wel héél bijzondere trap naar de verdiepingen. Zo geeft de rubberwood leuning de nodige grip en houvast en is de trapboom fraai gebogen. Bijzonder fraai vakwerk om naar te kijken. De trap is overigens gemaakt door de mensen van Van Bruchem Staircases uit De Goorn, specialisten in designtrappen. We kunnen veel zelf, maar een designtrap maken laten we liever over aan de specialisten van VB

Een parel is geen parel als de villa niet voorzien is van de allerbeste duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsmethode. Net zo precair als het plaatsen van de ramen, is het plaatsen van de warmtepomp, het buffervat en de warmwaterboiler. Overigens spelen ook de triple beglazing van de ramen een belangrijke rol in de duurzame visie van de woning. Alles voor een comfortabele warme villa in de winter en een heerlijk koele villa in de zomer.

De parel in Den Bosch wordt gemetseld met een schitterende steen; de met de hand vervaardigde Kolumba-steen. De voorzijde laat mooi zien hoe dat eruitziet. Diezelfde sfeer wordt vertaald in de muur om de kavel aan de achterzijde van de villa. Een muur is meestal maar een muur. Dat geldt niet voor De Parel; deze muur is een logische aanvulling op de fijne uitstraling van de totale woning.

Naast het metselen van de muur is het plaatsen van de hoogwaardige triple beglazing een tweede puntje op de i van De Parel in Den Bosch. Een op de millimeter nauwkeurige klus. Missie geslaagd!


De Parel in Den Bosch staat in de krant! Terecht als je het ons vraagt. De villa blinkt namelijk uit in vorm, materiaalkeuze, ligging én duurzaamheid. En nu weet iedereen in Den Bosch het!

De ‘parel’ in Den Bosch is van teen tot top 😉 een uitzonderlijk fraaie villa. Letterlijk. Op het dak ligt namelijk een met de handgemaakt product van Petersen, de Cover. Diverse kleisoorten op hoge temperatuur gebakken, recyclebaar en qua look perfect voor een moderne villa als deze. Uniek tot in de details.

De kleur van de dakpannen is speciaal ontwikkeld voor deze villa en is net als de gevels van de woning aangelegd in een zogenoemd ‘chaosverband’. Het benadrukt fraai de eenheid van de woning. Overigens is de Petersen Cover dakbekleding aan de zij-aansluiting niet waterdicht, zoals een traditioneel dak dat wel is. Dat is opgelost door eerst het onderdak waterdicht te maken. Zelfs als je goed kijkt zie je geen dakgoot. Die is er wel; inpandig en aan het zicht onttrokken.


 

De steigers zijn weg! Dat betekent dat de buitenkant van ‘de parel’ in Den Bosch bijna klaar is. En wat een mooie stadsvilla gaat het worden! De mooie strakke lijnen van de villa in het stadshart van Den Bosch met al z’n fraaie gedetailleerde historische gebouwen. Geweldig mooi contrast natuurlijk.

Langs de Binnendieze bouwt Van den Heuvel Bouwbedrijf een – voor deze omgeving - unieke, moderne villa. Een parel van een woning die ondanks al zijn moderne stijlelementen opvallend goed past in zijn historische omgeving. Er wordt gewerkt met de meest prachtige materialen en elke dag weer genieten we van een fraai uitzicht. Wij zijn trots dat we op onze manier een stukje nieuwe geschiedenis aan Den Bosch mogen toevoegen.

De Parel in Den Bosch is een villa met een prachtig verhaal. Als de bewoners over 30 jaar terugkijken naar het bouwproces, hebben ze veel leuke anekdotes om te delen. Bijvoorbeeld dat ze in 2020 de bouwschets in de muur achter een plaquette hebben geplaatst. De originele tekening als een schat verborgen in het fundament van de woning.

De kademuur van ons villaproject in Den Bosch is inmiddels opgemetseld. En hoe! Die fraaie steen die je op de foto ziet is de Kolumba; een steen met een verhaal. Kenmerkend zijn de langwerpige vorm en de verschillende kleurnuances. Dat zit zo. De Kolumba wordt met de hand vervaardigd volgens een 100 jaar oud procedé. Eerst wordt de klei bewerkt en met de hand in een vorm geplaatst. Daarna drogen de stenen en worden ze met temperatuurvariaties gebakken. En dát zorgt voor het textuurverschil en die prachtige kleurnuances. De Kolumba is overigens in 2000 speciaal ontwikkeld voor het Kolumba-museum in Keulen. Mooi toch dat deze fraaie steen nu ook in Den Bosch te bewonderen is.

De ‘parel’ die we in de Den Bosch bouwen glanst weer een beetje meer. De oude kademuur is inmiddels gesloopt en weer opgebouwd als nieuwe muur. In die grote uitsparing op de foto zaten vroeger overigens de ramen van de oude bakkerij.

De ‘parel’ die we in de binnenstad van Den Bosch bouwen komt langzaam maar zeker tot leven. We noemen het de parel, omdat we weten hoe bijzonder deze woning hier wordt. Kijk zelf maar; een prachtige stadsvilla met een uniek uitzicht op de Binnendieze. Een feest om te bouwen, om in te wonen én om te zien.
De voorbereidingen voor ‘de parel’ die we in Den Bosch bouwen zijn in volle gang. Zodra dat is afgerond volgen de riolering, de waterleidingen en de begane grondvloer. Inmiddels staan wel al de steigers langs de kademuur van de Binnendieze. De verouderde muur wordt gesloopt en opnieuw opgemetseld. En tussen al het werk door zorgen we dat we genieten van die bijzondere binnenstadsfeer.

Bouwen op de fundamenten van de historie

Voordat Van den Heuvel Bouwbedrijf start met de bouw is soms eerst een archeologisch onderzoek nodig. In het geval van dit kavel wist de gemeente dat hier ooit een bakkerij en een ziekenhuis hebben gestaan. In eerste instantie is een zogenoemd proefsleuvenonderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek is genoeg bewijs gevonden om een volledig archeologisch onderzoek te starten. In totaal zijn 6 opgravingsputten onderzocht. Tijdens het onderzoek zijn onder andere funderingen en de resten van een tongewelfde kelder gevonden. Deze behoorden toe aan een groot 15e-eeuws pand. Ook zijn kleine bakstenen structuren aangetroffen, waaronder bijvoorbeeld een waterkelder en diverse bijgebouwen. Alle vondsten zijn in kaart gebracht, opgemeten en uitgetekend. Dit project is prima verlopen in samenwerking met de gemeente. Wij kunnen met een gerust hart starten met de bouw!

Meer nieuws