Deze woning is bijna klaar


Altijd mooi om te zien hoe de bouw van een woning logisch en stapsgewijs verloopt. Deze nieuwe woning in Helmond bijvoorbeeld. Een prachtige van binnen naar buiten ontworpen woning met beneden een wellness-ruimte en een hal met trapgat waar het daglicht alle ruimte krijgt om te schitteren. Het dak van de woning is voorzien van leien met geïntegreerde zonnecellen. De woning is bijna klaar. Rest nog de keuken en de aanleg van het straatwerk in de tuin. Hoe dat uitpakt zie je binnenkort.

Van binnen naar buiten


Samen kom je tot het mooiste werk. Met Studio Arjan Hogers uit Helmond hebben we onderzocht hoe we de nieuwe woning voor onze gezamenlijke klant het beste konden realiseren.

Het ontwerp van Arjan Hogers is uiteindelijk ‘van binnen naar buiten’ gemaakt. De binnenzijde is daarbij ‘leading’ geweest. Eerst zijn de binnenruimtes en de looplijnen bepaald. Aspecten als woongemak, lichtinval en het ruimtelijk gevoel voor de bewoners staan voorop in elke beslissing die genomen wordt. Het ontwerp voor de buitenzijde volgt pas als de binnenzijde uitgewerkt is.

Het resultaat is een prettig leefbaar huis van binnen en een prachtig huis van buiten. Functie en vorm vullen elkaar zo naadloos aan. 

Meer nieuws