Appartementencomplex 't Lievenhuis in Asten


Gerard Hoeben, contactpersoon investeerder

“We zijn aanvankelijk een beetje aan het zoeken geweest voor de ontwikkeling. Het pand is een voormalig verzorgingstehuis dat voor een deel monumentaal is. Wij hebben het pand aangekocht om er woningen in te realiseren. Dat is een belangrijke factor geweest. Een andere factor die speelde was de tijd. Een dergelijke ontwikkeling kan tot wel 5 jaar duren.”

Naar wens geleverd

“Uiteindelijk hebben we voor Van den Heuvel Bouwbedrijf gekozen. Zij wilden met ons meedenken, komen uit de regio en hebben de capaciteit voor een dergelijke opdracht. Van den Heuvel Bouwbedrijf heeft geleverd wat we wilden, zonder grote strubbelingen. Er is altijd oplossingsgericht gedacht. Ze hebben ons goed begeleid en met name het contact met Francis was fijn. Je merkt aan alles dat de mensen van Van den Heuvel echt samenwerken, ook tussen de verschillende disciplines. Op de bouw is het vaak tig partijen die allemaal hun eigen eilandje bouwen, dat heeft Van den Heuvel helemaal niet. Alles is gericht op het eindresultaat. Dat is in elk opzicht een belangrijk voordeel.”

Dikke pluim!

“En dan te bedenken dat alles netjes op tijd is opgeleverd, tijdens corona! Mooi voorbeeld van met elkaar, voor elkaar. Terugblikkend is dat niks minder dan een huzarenstukje. Dikke pluim. We hebben een leuk bouwproces gehad. Waar Van den Heuvel in uitblinkt is het begrijpen van de omstandigheden. Dat we niet verzanden in juridisch gesteggel of gedoe over prijzen. Ze begrijpen het proces en willen dat positief beïnvloeden. Samenvattend kan ik gerust zeggen dat het complex naar tevredenheid is opgeleverd, binnen het budget en op een menselijke manier zonder het zakelijke uit het oog te verliezen. En ze vragen ook na de oplevering hoe alles is gegaan. Dat maak je niet vaak meer mee.” 

't Lievenhuis


De eerste bewoners van het Lievenhuis in Asten hebben onlangs de sleutel van hun nieuwe woning mogen ontvangen. Een mooi moment natuurlijk. Omdat het vlak voor kerst is hebben we hen meteen een kleine kerstboom erbij gegeven. Zo brengen we de bewoners en hun nieuwe woning alvast een beetje in de kerststemming.

Goed nieuws uit Asten. Appartementencomplex Het Lievenhuis nadert de finish. Leuker nog, de eerste bewoners ontvangen de sleutel nog voor het einde van dit jaar. Wat een fijne manier om het nieuwe jaar te starten.

Een ander perspectief op wonen in hartje Asten
’t Lievenhuis dat door Van den Heuvel Bouwbedrijf in hartje Asten wordt gebouwd, is een mooi voorbeeld van hoogwaardig bouwen op een heel klein oppervlak. Met respect voor de omgeving en qua stijl en uitstraling passend bij ‘de buren’. Aan alles merk je dat ’t Lievenhuis een waardevolle toevoeging wordt aan de woonkwaliteit van Asten. Nu de ruwbouw erop zit en de afwerking aan de binnenkant begint, zal pas echt duidelijk worden...

Nu de laatste loodjes van de ruwbouw van ’t Lievenhuis in Asten erop zitten is het tijd voor de volgende stap: de binnenafwerking. De steigers verdwijnen, de gevels verschijnen.

We vieren hoogtepunten. Letterlijk. Het nieuwe appartementencomplex in Asten heeft namelijk het hoogste punt bereikt. Meteen een mooi moment om de nieuwe naam bekend te maken. Bij deze. Vanaf vandaag gaat het gebouw door het leven als ’t Lievenhuis. Wij feliciteren Asten en alle aanstaande bewoners met deze fraaie mijlpaal.

Appartementencomplex Bartholomeus Asten


Vorige keer hebben we de bouw van appartementencomplex Bartholomeus in Asten met een drone bekeken. Deze keer brengen we de bouw in beeld vanuit onder andere de Deken van Pelthof. Inmiddels liggen de laatste prefab betonnen elementen klaar voor plaatsing; geen probleem voor de 450 ton krachtpatser van  Jenniskens Kraanverhuur Leuk weetje; met het realiseren van de eerste topgevel heeft het Koningsplein meteen een nieuw hoogste punt gekregen.

De bouw van het appartementencomplex in hartje Asten ligt prima op schema. De uitdaging is er overigens niet minder om. We bouwen er op een ‘postzegel’. De gevel van het complex is namelijk meteen de erfgrens. De eerste verdiepingsvloer is voor de kerst gestort. Nu zijn de prefab betonnen balkons, de galerijen en het gevelmetselwerk aan de beurt. Volgens planning wordt de 2e verdiepingsvloer deze week gestort.
We hebben de kelder van appartementencomplex Bartholomeus in Asten gedicht en meteen maar even onze footprint op het kelderdek achtergelaten. Wat een plaatje! De volgende stap is het realiseren van de ruwbouw. Volgens planning wordt de eerste verdiepingsvloer nog voor de kerstdagen gestort.
Nadat de kelder is opgeleverd, heeft Van den Heuvel Bouwbedrijf het project overgenomen: appartementencomplex Bartholomeus in Asten. Afgelopen week zijn we gestart met het kelderdek.
Na de zomervakantie starten we met de realisatie van Bartholomeus: een nieuw appartementencomplex aan het Koningsplein in het centrum van Asten. Het complex bestaat uit 22 appartementen en 2 commerciële ruimtes die samen een waardevolle toevoeging zijn aan het dorp. Het complex is een ontwerp van Van den Acker Architecten uit Deurne.

Meer nieuws