De inzegening


De abdij zou de abdij niet zijn als de broeders die er wonen de uitbreiding van het proeflokaal met een prachtige duurzame gebouwde keuken niet eerst zegenen. Tijdens een ceremonie heeft de vader-abt van de abdij het gebouw besprenkeld met heiligwater. Na een woordje van de vader-abt en de bedrijfsleider van het proeflokaal durven we ervan uit te gaan dat het hartstikke goedkomt met het nieuwe proeflokaal. Proost!

De Koningshoeve


Hoe staat het eigenlijk met de nieuwe keuken bij het proeflokaal van de Abdij Koningshoeven? Goeie vraag! Het geheel is volledig duurzaam en circulair gebouwd, passend in de duurzame ambities van de abdij en staat vermeld in Madaster, het materialenpaspoort. De koks kunnen er hun lol op, zoveel is duidelijk. Het antwoord op de vraag hoe het ervoor staat is dan ook kort en duidelijk; laat de gasten maar komen!

De fundering voor de keuken- en proeflokaaluitbreiding van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot is klaar. Tijd om te gaan bouwen dus. En dat belooft wat. Eenmaal klaar en in gebruik, herkennen bezoekers de mooie rustige vormen die aansluiten bij het ‘Brabantse platteland’ en bij de serene uitstraling van de abdij op de achtergrond. Omgeven door zoveel authenticiteit smaakt dat wereldbefaamde trappistenbier gegarandeerd nóg beter.

Zo!


We hebben voor drie zakelijke projecten het grondwerk en de funderingen ongeveer gelijktijdig afgerond. Dat is toch altijd weer een momentje. Het betekent dat we kunnen starten met de rest van de bouw. Neem bijvoorbeeld De Koningshoeven (bekend van La Trappe) in Berkel-Enschot. Een immens populaire bestemming voor bierliefhebbers en fietstoeristen. Qua populariteit groeide De Koningshoeven een beetje uit zijn voegen. De keuken voldeed niet meer aan de vraag. Dat is opgepakt. En hoe! Er ligt nu een stevige fundering voor de komende jaren. Letterlijk en figuurlijk. Kortom, proost op mooie zomers in Berkel-Enschot. 

Meer nieuws!