Profile. Helmondse Banden Centrale.


De nieuwe bandenopslag van Profile (Helmondse Banden Centrale) is opgeleverd. Het resultaat mag er zijn zoals je ziet. De mensen van Profile zijn al begonnen met het verhuizen van de banden. Die liggen namelijk op de plek waar we de volgende fase gaan realiseren. Op naar fase 2.


Goed nieuws uit Helmond. De bouw van de nieuwe Profile Tyrecenter Helmond, HBC bandenopslag aan de Brancheweg is gestart. De staalconstructie die we bij Smederij Verbruggenhebben laten maken is geleverd en op z’n plek gezet.

Voor de cijferfans; de constructie weegt 62 ton en is voorzien van vakwerkspanten met een lengte van 29 meter. Een constructie die tegen een stootje kan. Voor de afwerking plaatsen we onder andere dakplaten en (tot maar liefst 240 minuten) brandwerende Ytong-gevelpanelen.

Brandveiligheid is voor elk bedrijf een uitermate belangrijke voorwaarde. Soms zijn daarvoor aanpassingen aan het gebouw nodig, zoals voor het gebouw van Profile Helmond. In het geval van Profile Helmond betekende dat een aantal fikse bouwkundige aanpassingen aan het gebouw. Op advies van Giel Vervoort - die als ontwerper bij de aanpassingen betrokken was - is Van den Heuvel Bouwbedrijf ingeschakeld. Een samenwerking die succesvol uitpakte. We zijn inmiddels gestart met de bouw van de bandenopslag aan de Brancheweg.

Meer nieuws