Van der Schoot Architecten | Orthodontiepraktijk Horst


Het gebouw roept bij de eigenaren, personeel, patiënten en omwonende veel positieve reacties op. Elk detail is met een doordachte visie tot leven gebracht en Van der Schoot Architecten is trots op het prachtige resultaat.

Duurzame praktijk

Orthodontiepraktijk Horst is een zeer duurzame praktijk. Het gebruik van circulaire materialen, hoogwaardige technologieën en van high-end installaties heeft geresulteerd in een gebouw dat opmerkelijk energiezuinig is. Dit zal zich de komende jaren ongetwijfeld gaan bewijzen. Mede dankzij innovatieve bodemenergie die warmte en koeling opslaan in de bodem.

Uitstraling

Zowel het interieur als exterieur zijn integraal ontworpen en uitgewerkt in 3D. De praktijk is een modern, open en daardoor toegankelijk en uitnodigend gebouw. Door veel natuurlijk daglicht is er een aangename en prettige sfeer aanwezig. De gelamineerde liggers zijn binnen goed zichtbaar. Ze geven duidelijk de hoofddraagconstructie van het gebouw weer. De zinken gevelbekleding zorgt voor een uniek lijnenspel en ritme met een hoog esthetische uitstraling. De bronzen kozijnen die zijn toegepast passen goed bij die uitstraling. Er is gekozen voor mooi materiaalgebruik en dat is terug te zien op de foto's. Er is geïnvesteerd om een aangename wachtruimte te maken voor de cliënten van de praktijk. Er zijn veel speelse lichtelementen aanwezig en in de behandelruimtes is gekozen voor hoogwaardige dentale verlichting.
 

Onderdelen project

Om dit project te realiseren hebben we niet alleen het complete vergunningstraject verzorgd, maar ook de aankoop van de grond, de sloop van het bestaande pand, de aanbesteding, bouwbegeleiding, directievoering, bouwmanagement, toezicht en nazorg. Daarnaast hebben we de bestrating, terreininrichting en tuin ontworpen en de uitvoering begeleid. Het gebouw past naadloos in de omgeving tussen de andere zorggebouwen. Dankzij een goede routing in het gebouw en de aangename ruimtes die we gecreëerd hebben, ervaren zowel de cliënten maar vooral de medewerkers dagelijks veel plezier van deze prachtige praktijk.

Opdrachtgever Orthodontistenpraktijk Horst
Bouwkunding aannemerVan den Heuvel Bouwbedrijf
Fotograaf Kuppens Fotografie

 

Naar het project

Meer publicaties