Aan de noordrand van Helmond liggen de Zoete Kers en het Verliefd Laantje; twee charmante straatjes met kleurrijke namen. Wie hier woont weet het allang, dit is misschien wel het mooiste stukje van Helmond. Zeker als je de twee villa’s die er recentelijk zijn gebouwd mee in ogenschouw neemt. Dat deze twee totaal verschillende villa’s tegelijkertijd door Van den Heuvel Bouwbedrijf zijn gebouwd is puur toeval, maar wel een leuk toeval. 

Je ziet meteen aan de villa’s dat ze het resultaat zijn van een geolied bouwproces. De vakkundige afwerking, de creatieve ideeën, de netheid; er is met hart en ziel aan gewerkt. Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf zijn ze net als de bewoners trots op het resultaat.

Vol passie vertellen

Voor particuliere opdrachtgevers is de bouw van een villa een fikse investering. Je laat nu eenmaal niet elke dag een villa bouwen. Van den Heuvel Bouwbedrijf bouwt wel elke dag villa’s en begrijpt de ongerustheid. Zorgen voor geruststelling bij de opdrachtgever is dan ook een van de kwaliteiten van Van den Heuvel. De start van een bouwtraject is een treffend voorbeeld van hoe eigenaar Frans van den Heuvel dat aanpakt. Van mens tot mens. Met de opdrachtgevers aan tafel, de architect erbij en met passie vertellen over de aanpak.


Frans van den Heuvel: “Bij de intake van dit project heb ik openhartig en transparant verteld over de capaciteit en kwaliteit van ons team en vooral over onze passie voor bouwen. Want die is er in overvloed, bij iedereen die bij Van den Heuvel Bouwbedrijf werkt. Passie is aanstekelijk. Natuurlijk zijn er legio voorbeelden van ons werk, maar dat zegt niet per se iets over het bouwproces. Omdat we samen het bouwproces instappen, is een klik hebben erg belangrijk. En omdat wij het proces altijd onder controle hebben, zijn onze opdrachtgevers gerustgesteld. Dat gevoel krijgen als opdrachtgever is heel belangrijk.” 

Stevig in de steigers
 

Met de bewoners van deze villa’s was de klik er meteen. Elke stap en elke belangrijke beslissing is vervolgens samen besproken. Het wordt immers hún villa, niet die van de bouwer. Al is de trots er bij Van den Heuvel niet minder om. Om het bouwproces zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn twee teams ingezet onder leiding van één voorman, die weer ondersteuning kreeg van de vaste projectleidster van Van den Heuvel. Deze aanpak zet ook het verdere verloop van het proces stevig in de steigers.  

Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf werken alleen teamplayers. Iedereen haalt het beste in elkaar naar boven, zonder dat het een wedstrijd wordt. Frans van den Heuvel: “Onze mensen zijn betrokken, ook op de bouwplaats richting de toekomstige bewoners. We stellen de teams samen op basis van wat een opdracht nodig heeft. Een villa vraagt om ander vakmanschap dan een bedrijfspand, heeft andere voorwaarden. En dat moet matchen. Welke timmerman past het beste bij welke opdracht én bij de opdrachtgever. Ik geef mijn passie graag door aan mijn mensen, het bouwen gebeurt tenslotte door hen. Zij hebben de kwaliteit in de vingers waar wij als bouwbedrijf voor staan.” 

Die match maken is bij Van den Heuvel een wezenlijk onderdeel van het proces en uiteindelijk in het belang van de opdrachtgever. In het geval van deze twee villa’s is gekeken naar welk team het beste bij welke bouw paste.

Met de nadruk op regie en begeleiding
 

De onderaannemers waarmee wordt samengewerkt mogen niet onderdoen voor Van den Heuvel. Om daar zeker van te zijn wordt met vaste onderaannemers gewerkt. Voor opdrachtgevers betekent dat een hoge mate van zekerheid. Het complete bouwproces organiseren en begeleiden is een belangrijk onderdeel van het succes van Van den Heuvel Bouwbedrijf. Het garandeert een goed proces en mocht er onverhoopt iets misgaan, dan neemt Van den Heuvel de verantwoordelijkheid op zich. Ook onderscheidend is een ‘nette’ bouw. Een schone bouwplaats maakt een groot verschil in hoe de omgeving en de bewoners het bouwproces ervaren. 

Bouwen moet leuk zijn, zo eenvoudig is het. Dat begint al met het tekenen van het contract. De lach van de opdrachtgevers tijdens het tekenen van het contract moet er ook bij de oplevering zijn. Het bewijst dat het bouwproces een positieve en onvergetelijke ervaring is geweest. Een waar de bewoners maar wat graag over vertellen. Om ze daar een beetje bij te helpen krijgen bewoners na de oplevering twee mooie fotoboeken van Van den Heuvel. Een voor in de kast om te bewaren en een voor op de koffietafel. 

Frans: “Ons streven is om elk bouwproces leuk te maken. Er ontstaan zelfs vriendschappen uit, dat zegt wel iets. Als iedereen van het proces heeft genoten en er staat een prachtige villa, dan kijk je daar de rest van je leven positief op terug. Dat gevoel hebben over je eigen huis is onbetaalbaar. Dat gunnen we opdrachtgevers oprecht. Als wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren zijn we wel trots ja.”