Voor de mensen van van den heuvel bouwbedrijf is het bouwen van een villa een van de leukste uitdagingen die er is. Bouwtechnisch op het allerhoogste niveau werken en vakmanschap etaleren. De mensen van van den heuvel bouwbedrijf staan erom bekend.

Een andere voorwaarde waar Van den Heuvel Bouwbedrijf voor staat is zorgen voor een plezierige bouw. Geen vervelende verrassingen voor opdrachtgevers, maar duidelijke communicatie en betrokkenheid. Wie een villa laat bouwen wil er comfortabel en fijn in wonen. Terugkijken op een positieve bouw is daar een belangrijk onderdeel van. Woonplezier begint bij hoe je als opdrachtgever de bouw hebt ervaren. Deze voorwaarde geldt zeker voor het bouwproces van de villa in Best. In 8 maanden tijd van een kavel naar een 6 meter diep gat in de grond, naar een fantastisch rijk gedetailleerde villa met inpandig zwembad. Frans van den Heuvel, directeur van Van den Heuvel Bouwbedrijf legt uit. “We hebben zelden zo diep gegraven als bij deze villa en hebben behoorlijk moeten bemalen. Op die diepte kom je natuurlijk grondwater tegen. Ik weet zeker dat de buren raar hebben opgekeken”, glimlacht Frans.

Zorgen voor een steving fundament


De afgraving was nodig om de kelder en het inpandige zwembad te kunnen realiseren. Het zwembad is overigens gebouwd in samenwerking met Elzen Zwembaden uit Beek en Donk, specialist in buitengewone zwembaden. Onder en rondom het zwembad rust nu een stevig fundament voor een prachtige villa die bovendien uitblinkt in een hoogwaardige afwerking.

Frans van den Heuvel; “Nu de villa klaar is zie je pas echt dat de voorkant oogt als een fraaie landelijke hoeve, afgewerkt met authentieke elementen zoals een rieten dak. De achterzijde daarentegen is een brede glazen wand waaronder je van de buitenzijde via een trap het zwembad in wandelt. Aan die zijde ziet de villa er verrassend anders uit dan aan de voorzijde.”

De basis van de villa is een L-vorm, waarbij je vanuit de achterzijde uitkijkt op de tuin. Van daaruit heb je een mooi uitzicht op het zogenaamde bakkershuisje, waar een open tuindeel gekoppeld is aan de garage. Dan moet je wel eerst de shutters opendraaien, want de volledige achterzijde is erin voorzien.

Rijk aan goede woonideeën


Bij Van den Heuvel Bouwbedrijf zijn ze gek op speciale bouwtechnieken. Dat zie je ook overal in de villa terug. Het texwerk op de muren bijvoorbeeld is uitgevoerd met kalkverf voor een speciaal effect. Omdat een stoomcabine en doucheruimte onderdeel zijn van het zwembad en de temperatuur in de ruimte tot 30 graden kan oplopen, is het zwembaddeel dampdicht gebouwd. Een verdieping hoger merk je dus niets van het temperatuurverschil. Het akoestisch plafond zorgt voor de nodige demping. 

Ook in het metselwerk heeft Van den Heuvel Bouwbedrijf flink uitgepakt. Overal in en aan de villa herken je zogenoemde muizentanden, hanenkammen en de boerenvlecht. Metselstijlen die typisch zijn voor de hoeves van vroeger. “Het team is met name voor dat specifieke metselwerk samengesteld”, aldus Frans. Maar ook voor het rieten dak is een specialist ingeschakeld. Daarvoor werkt Van den Heuvel Bouwbedrijf samen met een onderaannemer.

Alle vertrouwen in het team

Alle specialisten die ingeschakeld worden, werken regelmatig met Van den Heuvel Bouwbedrijf. “We weten wat we aan elkaar hebben. Ze maken deel uit van ons team. En dat team geven we alle vertrouwen en ruimte. Ook om bijvoorbeeld jonge collega’s het vak te laten leren. Laat het maar zien.  Wij helpen je onderweg om de beste in je vak te worden. Want juist dat is belangrijk. Fouten maken mag, daar leer je van. Het gaat erom hoe je het vervolgens oppakt”, aldus Van den Heuvel.

Vertrouwen geven, goed samenwerken en plezier hebben in wat je doet. Pas dan ontstaat een villa die tot in de puntjes is afgewerkt en kun je als bouwbedrijf een bouwproces garanderen waar opdrachtgevers en de mensen van Van den Heuvel Bouwbedrijf zelf met veel plezier op terugkijken. Frans van den Heuvel; “Deze villa laat precies zien waar wij voor staan. Niet alleen een prachtig gebouwde woning, maar ook blije opdrachtgevers. Daar doen we het voor. Je krijgt er zóveel voor terug. Goed werk, trotse medewerkers en tevreden opdrachtgevers. Alleen maar mooie dingen.”