Sporthuis Brandevoort

De Helmondse wijk Brandevoort heeft sinds 2013 een prachtig, gloednieuw sportcomplex. Na een aanbesteding kwam de Stichting Sport en Bewegen Brandevoort uit bij Bouwbedrijf van den Heuvel.

Copyright Joost Duppen de FotograafVeel activiteiten in nieuwe parel van de wijk
Nabij de Kaldersedijk staat nu, centraal in een multifunctioneel sport- en beweegpark, een prachtig paviljoen in Engelse voetbalstijl; het Sporthuis, zoals het bestuur van de stichting het noemt. De kleedruimten zijn in het souterrain, half verzonken in de grond. Op de begane grond zijn de kantine en diverse ruimtes voor activiteiten als dans en yoga. Er is ook nog een bovenverdieping, waar de naschoolse opvang van Korein een plaats heeft gevonden. Tegen het paviljoen is een tribune gebouwd voor het hoofdveld van SV Brandevoort. Naast deze voetbalclub maken ook het wijkhuis, een korfbalvereniging, een basketbalvereniging, het Carolus Borromeus College, de Stichting JIBB en de Stichting Brandevoort In Actie gebruik van het nieuwe Sporthuis.

In de typische stijl van Brandevoort
Het gebouw past perfect in de unieke, architectonische stijl van de wijk Brandevoort. “Kijk bijvoorbeeld maar naar het station en de markthal”, vertelt uitvoerder Peter Raaymakers van Bouwbedrijf Van den Heuvel. “Daar zie je onder andere de sierelementen die ook in dit sportcomplex terugkomen. De nieuwbouw heeft een bijzondere staal- en gootconstructie. De kantine is een ruimte waar zeer veel zon binnenkomt, en is dankzij een lift en een hellingbaan zeer toegankelijk voor mindervaliden. Belangrijk is ook de hoogte van de vloer, op 1.40 meter boven het maaiveld. Zo hebben bezoekers een perfect zicht op het hoofdveld. We zijn erg blij met het eindresultaat.”

Brandevoort Brandevoort Brandevoort