Nedschroef Helmond

Het gebouwencomplex van Nedschroef aan de Kanaaldijk in Helmond is ruim honderd jaar oud. Bouwbedrijf van den Heuvel zorgde voor een grondige opknapbeurt van de eyecatcher aan het kanaal.

Copyright Joost Duppen de FotograafRenovatie was hard nodig
Er was enkele jaren weinig gedaan aan het onderhoud van de kantoren en fabriekshallen van Nedschroef, een bedrijf dat bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen vervaardigt voor voornamelijk de automobielindustrie. Werkvoorbereider Floris van de Weijden van Bouwbedrijf van den Heuvel: “Een renovatie was hard nodig. De vijf topgevels (terrazzowerk) waren bijvoorbeeld totaal verweerd. Met geïnjecteerde hars hebben we ze weer hun sterkte teruggegeven. Al het voegwerk in de gevels is vernieuwd en alles is opnieuw geschilderd, we hebben ook het dak vernieuwd. En dat is dan alleen nog maar de buitenkant.”

Prachtige uitstraling
Ook binnen was het gebouw toe aan een flinke opknapbeurt. Al het oude stuukwerk is afgekapt en opnieuw gestuukt, prachtige ruimtes die als magazijn werden gebruikt zijn nu weer kantoren, net als vroeger. De showroom is een plaatje geworden. Floris: “Alles is een stuk eigentijdser nu. Wat zijn we trots op het werk! Als ik langs rijd kijk ik altijd even omhoog. Goed dat het gebouw weer de juiste uitstraling heeft. Tussen al die mooi aangelichte panden in de kanaalzone mogen ook de gebouwen van Nedschroef weer gezien worden!”

Copyright Joost Duppen de Fotograaf Copyright Joost Duppen de Fotograaf Copyright Joost Duppen de Fotograaf