Een hypermoderne villa in Ulvenhout

In Ulvenhout heeft Bouwbedrijf van den Heuvel een prachtige woning gerealiseerd. Frans van den Heuvel: “In eerste instantie wilde men een bestaande woning flink verbouwen, maar we adviseerden om te gaan slopen en te kiezen voor nieuwbouw. Een iets grotere investering, maar wel een veel duurzamere keuze. Hier kunnen de bewoners nog vele jaren van genieten.”

Villa UlvenhoutComplimenten over ons bouwproces

De bekende architect Hans van Egmond tekende het plan, Bouwbedrijf van den Heuvel heeft de details wat aangescherpt en zette erna de schop in de grond. In zeven maanden tijd is een hele moderne, strakke villa verrezen.  Een heel comfortabel huis, een maatkostuum voor deze specifieke particuliere klant. “Bij de oplevering kon de familie er zo intrekken”, vertelt Frans. “Van fundering tot laatste likje verf, we hebben overal voor gezorgd. Na een handdruk en het overhandigen van het garantieboek en fotoboek, kon de sleutel in het slot. Een mooi moment. Met een tevreden, enthousiaste klant: dit was in alle opzichten een hartstikke mooi project. Tijdens het bouwproces waren er meerdere wow-momenten, maar zo’n oplevering spant toch de kroon. Familie erbij, een speech van de nieuwe buren… We werden daarin zelfs nog beloond met complimenten! De medewerkers van Bouwbedrijf van den Heuvel waren vriendelijk, ze ruimden op, hadden de muziek niet te hard staan… Erg fijn om te horen.”

We hadden te maken met een betrokken klant, maar dat wil niet zeggen dat hij bij elke bouwvergadering wilde zijn. Frans: “Hoeft ook niet; dat stuk ligt bij ons in goede handen. We leiden onze opdrachtgever door het complete bouwproces.”

Domotica en duurzaamheid

Villa UlvenhoutTwee dingen zijn erg bijzonder aan deze woning. Allereerst de uitgebreide domotica. Dit is een smart home; werkelijk alles is op afstand bedienbaar. Met de smartphone zijn zaken als temperatuur, inbraakbeveiliging en ventilatie allemaal in te stellen. En er zijn overal sensoren; de kinderen zullen bij anderen moeten leren waar een lichtknopje voor bedoeld is, want die hebben ze thuis niet. Daarnaast zijn alle denkbare duurzame maatregelen uitgevoerd. Ze zullen het merken aan de energierekening; de isolatie is top, de vloerverwarming en plafondkoeling worden opgewekt door eigen energie, er is CO2-gestuurde ventilatie, en ga zo maar door. Het programmeren van de woning was erg interessant.

Villa Ulvenhout