Een Innovation Centre voor Huijbregts Groep

bouwen-voor-huijbregts-groepBouwbedrijf van den Heuvel heeft van oudsher veel ervaring in de food-industrie, een sector die een specifieke manier van bouwen vraagt. Bavaria, Peijnenburg, Aviko, Campina,  Lutèce; we hebben al voor veel bekende organisaties gebouwd. In 2016 realiseerden we een Innovation Centre voor de Helmondse food-gigant Huijbregts Groep – een familiebedrijf, net als het onze. Opnieuw een hele mooie herinnering!

Ruwbouw is afbouw

Naar aanleiding van onze offerte is de keuze van de opdrachtgever uiteindelijk op ons gevallen. We kregen de tekeningen en het bestek van de architect en konden aan de slag. Heel bijzonder was bij dit project de bouwstijl, waarbij je in de afwerkfase de ruwbouw nog laat zien. Frans van den Heuvel: “Het constructieve element is onderdeel van het interieur. Dat vraagt secuur werken, ook al in de ruwbouw. Niet alleen onze mensen, ook de installateurs moesten voortdurend scherp zijn. Normaal leg je vrij eenvoudig kabeltjes neer, ze worden later netjes weggewerkt – dat was hier dus anders. Ruwbouw is afbouw. Vanaf dag één hebben we dat voor ogen gehad. En het eindresultaat mag er zijn.”

Compleet gestript

We hebben een bestaand pand aan de Lagedijk grondig verbouwd, geen balk is op zijn plaats gebleven. Huijbregts Groep kan nu beschikken over een technocenter waarin mensen kunnen worden ontvangen voor bijvoorbeeld een lezing, maar waarin ook veel ruimte is voor onderzoek en ontwikkeling. In zo’n drie maanden is een technologische omgeving ontstaan. Met nieuwe gevelbekleding, een nieuwe vloer en betegeling, nieuwe technieken en voorzieningen – alles is compleet vernieuwd.

Bouwen is genieten

Frans van den Heuvel: “Wat we me toch weer het meest bijblijft, is de samenwerking van het bouwteam. Dat het er nu super uitziet, okee: dat mag je van ons verwachten. Maar ik geniet er vooral van als je als team een leuke bouwtijd hebt. Waarin je elkaar goed begrijpt, snel kunt schakelen en elkaar achteraf een hand kunt geven: wat hebben we toch fijn samen gebouwd. De opdrachtgever heeft er net zo hard van genoten, en dat is het meest belangrijk. De bouw komt altijd wel goed, voor onze mensen steek ik mijn handen in het vuur. Maar als de ander dat dan ook ervaart, glim je van trots. Dan is het pas echt leuk. Bouwen is leuk! Dat willen we elke keer samen met elkaar ervaren.”

bouwen-voor-huijbregts-groep-1 bouwen-voor-huijbregts-groep-3 bouwen-voor-huijbregts-groep-2