Thuiskomen op de Groene Loper

Voor de familie Goossens bouwden we een prachtige woning op de Groene Loper. Inmiddels is er daar al behoorlijk wat gerealiseerd, maar deze particulieren waren destijds een van de eerste kopers van grond op deze schitterende locatie. Er kwam een aanbesteding, Bouwbedrijf van den Heuvel heeft de bouw gegund gekregen. En wat werd het weer een bijzonder project.

“Het was een geweldige tijd. Er was altijd bedrijvigheid. We werden enorm betrokken, op een gegeven moment ging ik me zelfs verheugen op de bouwvergadering. En als we gingen kijken, kregen we veel aandacht van de vriendelijke bouwlieden. Iedereen was beschikbaar om dingen uit te leggen, om dingen te laten zien, om ons te behoeden voor plekken waar we nog even niet moesten komen. Maar ondertussen werd er natuurlijk wel hard doorgewerkt! In ongeveer tien maanden verrees onze woning uit de grond. Nog groter dan oorspronkelijk bedoeld; een grotere woonkamer was geen probleem, terwijl de vloer al gestort was. Super! Het meebeleven was bijzonder. We kregen met Kerst een prachtig herinneringsboek van Bouwbedrijf van den Heuvel, met gasten bladeren we daar nog wel eens doorheen. We gaan het nooit vergeten.”
– Paula Goossens

Veel aandacht voor het proces

zoete-kersHet hele bouwplan kwam van architectenbureau Van de Ven uit Helmond. Bestek, constructietekeningen: alles werd panklaar aangeleverd. Frans van den Heuvel: “Wij hoefden alleen nog maar uit te voeren. Maar dat deden we vervolgens natuurlijk wel op onze manier, met volle aandacht voor het complete proces, van eerste handdruk tot de uiteindelijke oplevering. Niet alleen over het eindproduct moet tevredenheid zijn. We hebben onze opdrachtgevers van begin tot eind helemaal door het proces begeleid. Dat ging op basis van een hele fijne onderlinge relatie; een zeer plezierige omgang, vol vertrouwen. We konden echt onze toegevoegde waarde leveren.”

Rijke details

Uiteindelijk bouwden we een mooie, moderne woning. Kenmerken zijn onder meer de grote hoeveelheid licht die binnenvalt, en de rijke details die we aanbrachten bij het timmer- en metselwerk. De kap is ook erg mooi, een vrij complexe constructie.

Thuiskomen

We leverden spic en span op, wat bijdroeg aan de overstap van oude naar nieuwe woning. Toen de familie de sleutel in handen kreeg, konden ze bij wijze van spreken nog diezelfde avond overnachten in hun nieuwe woning. “Wij komen thuis”, dat was het gevoel bij dat moment. Frans: “De familie Goossens liet me weten dat ze het zo weer over zouden doen. Dat horen wij natuurlijk graag. Ook wij zullen dit project niet vergeten.”

zoete-kers-4zoete-kers-3zoete-kers-2