Bouwkunde School Mierlo

In Mierlo ontwikkelde Bouwbedrijf van den Heuvel een nieuw onderwijsgebouw voor de nieuw te vestigen dakdekkersopleiding van Tectum. Het gebouw staat op het Opleidings Centrum Bouw (OCB). 

Copyright Joost Duppen de FotograafDe juiste berekeningen
Volgens werkvoorbereider Steven Lie van Bouwbedrijf van den Heuvel zat het werk ‘m vooral in de voorbereiding. “Het nieuwe pand bestaat onder andere uit grote prefab betonnen portalen. Grote kolommen die bij aankomst in Mierlo natuurlijk wel naadloos geplaatst moesten worden. Zaten alle bevestigingspunten bijvoorbeeld op de juiste plek? We waren bijzonder nauwkeurig te werk gegaan, maar zo’n moment blijft altijd even spannend. Dan geeft het wel een kick als alles perfect blijkt te kloppen.”

Dakdekkers in opleiding kunnen aan de slag
In het nieuwe gebouw bevinden zich enkele kantoren, twee leslokalen, diverse opslagruimten en een grote werkplaats voor zes praktijkopstelplaatsen. Toekomstige dakdekkers kunnen hier met één op één modellen werken met diverse soorten dakbedekkingen. Het pand is opgeleverd naar volle tevredenheid van zowel Bouwbedrijf Van den Heuvel als de opdrachtgever.

Bouwkunde School Mierlo Bouwkunde School Mierlo Bouwkunde School Mierlo